a
Sorry, no posts matched your criteria.

Temps de pèsols al Maresme

El Maresme és una de les grans hortes del país, ric en productes de la terra, com ho demostren les jornades gastronòmiques que hi ha programades al llarg de l’any, testimoni de la riquesa i la varietat de la cultura culinària de la comarca. 

Alguns dels seus productes han adquirit bona fama, com ara els pèsols de la floreta i els garrofal, al voltant de Sant Andreu de Llavaneres, Caldes d’Estrac i Mataró; les maduixes de la Vallalta i les cireres d’en Roca d’Arenys de Munt (a la primavera); el tomàquet rosa del Maresme (a l’estiu); els calamars, les gambes, els escamarlans i les cloïsses d’Arenys de Mar; les mongetes o fesols del ganxet de Malgrat de Mar i Palafolls, i els bolets del baix Maresme (a la tardor).

 

El pèsol, conegut també com “la perla verda del Maresme“, és un dels llegums amb més tradició de la nostra comarca. Amb l’arribada de la primavera i el bon temps, durant els mesos de març i abril, nombroses localitats convoquen activitats de divulgació gastronòmica d’aquest producte de la terra, tant preuat com valorat a la cuina i a la taula. de les coses que més ens agrada del seu sistema de treball és que defensen un model sostenible i en tot moment tenen cura del medi ambient i del territori que ens envolta. Fet que genera confiança i ganes de consumir el seu producte.

El pèsol del Maresme ha estat catalogat com a producte singular de la comarca i es mereix ser el protagonista de les Jornades Gastronòmiques del pèsolorganitzades pel Consorci de Promoció Turística del Maresme i  en les quals es poden gaudir de la degustació de menús i plats elaborats amb pèsols del Maresme en restaurants, comprar exquisideses a comerços artesanals i omplir el cistell directament de productors.

Consulta l’oferta d’establiments participants a través del mapa i el Llibret de les Jornades del Pèsol 2024.

 

PUBLICA UN COMENTARI