a
Sorry, no posts matched your criteria.

Ecoturisme Can Buch. Un canvi d’hàbits, un canvi de prioritats, un canvi de vida

Fa sis anys i després d’estar immers durant molt temps en un ritme de vida personal i laboral frenètic dins la gran metròpoli, el meu cos em va fer entendre que havia de parar.

Sí. Havia deixat d’escoltar-lo feia molt temps i havia prioritzat el meu ego i els meus èxits per sobre d’ell.

Així va ser com d’un dia per un altre vaig sortir de la ciutat. No sabia per què, però necessitava aire, descans, calma i sobretot reconnectar un altre cop amb mi.

Vaig anar a viure a una petita masia al camp i allà va ser quan vaig descobrir el que era una vida plena d’amor i pau.

Com tot, l’adaptació a un nou ritme i una nova vida no va ser fàcil al principi, ja que sortir d’una vida “de ciutat” i canviar-la per una vida envoltada només d’animals i natura xocava una mica.

Però a poc a poc totes aquestes petites coses que té la vida de camp em van anar generant un vincle i un estil de vida que notava que em curava, em feia bé.

I curiosament quan tornava a la ciutat veia que la meva vida s’havia allunyat de tot allò i que ja no vibrava amb aquells ritmes i formes de fer.

Vaig llegir molt: nutrició, agricultura, salut, vida holística, natura, geobiologia, fengshui… i em vaig adonar de totes aquelles coses que havia obviat i havia passat per alt, només per creure en el que havia vist o rebut pels mitjans de ”desinformació”.

Ja no tenia marxa enrere, havia canviat les meves prioritats, la meva visió i en definitiva, la meva vida.

Així va ser com va néixer la inquietud de crear CAN BUCH. Un paradís de pau, natura i salut.

Vaig decidir agafar un tros de bosc amb quatre pedres d’una antiga masia que es trobava en runes amb l’objectiu de viure envoltat de natura i d’un ecosistema sa i equilibrat.

Volia viure al camp, tranquil. Cuidant de la terra, les persones i els animals que em rodejaven.

Tenia la inquietud d’allunyar-me del consumisme i apropar-me a la sobirania alimentària. Si, volia tenir un hort, uns quants animals amb els quals cuidar l’entorn de la masia i una casa que fos autosuficient i ecològica.

I com no, compartir aquesta vida amb la gent: ”Cuidar-nos i cuidar el planeta”

 

És així com es va iniciar el projecte de Can Buch: un ecoturisme autosuficient energèticament i amb una gran producció d’aliments. Un projecte amb l’objectiu de tancar el cercle i fer les coses amb un respecte total a la vida.

 

La masia la vam construir durant dos anys i mig amb l’ajuda d’artesans i mitjançant materials naturals i ecològics.

Vam fer servir les pedres que vam trobar, fang, ceràmica i calç de KM0 aconseguint acabats de gran qualitat sense emprar materials químics ni industrials.

Una reconstrucció basada en tot allò que havia après llegint: el feng-shui, la geobiologia i la construcció tradicional artesana de la zona. Una masia sana.

Arribava l’estiu del 2020 i era el moment de compartir tot això amb vosaltres, aconseguíem obrir Can Buch.

Després de tot aquest procés i avui dia, amb vint-i-vuit anys, puc dir que el que em fa més feliç és poder compartir aquest paradís de pau natura i salut amb les persones que més m’estimo i que vénen a passar uns dies, uns mesos o la seva vida aquí.

Al final el més bonic i el que més felicitat genera la vida de camp és compartir el dia a dia amb els animals i les persones que t’envolten.

Cuidar i donar amor a cada moment.

PUBLICA UN COMENTARI